2011. márc. 13.

halva vetélt érvényesülés

dicshimnuszt kellene zengeni
              magamról
de hiányzik a dalból a dallam

örök-elégedetlen
magamnak
csak a szóközök gyűlnek 




                                                        kitörölni         
                                                közülük már nincs mit 






      betölteni az űrt    
      meg már hiába    


ha megszültem az elmúlást 
 a halálnak

1 megjegyzés:

Bakkné Szentesi Csilla - Zsefy Zsanett - írta...

"Az érvényesülés az ember természetes szükséglete, a mások általi elismerés, a szeretet és megbecsülés vágya, saját képességeinek minél eredményesebb kiteljesítése és elismertetése." (Dr. Poór Ferenc)

"Egyvalami vitathatatlan: minden ember, így vagy úgy, ki akar emelkedni, győzni akar, és ez életbevágónak tűnik. Szükségét érezzük, hogy tegyünk valamit, de különösen annak, hogy ez a tett fontos legyen; igényeljük a cselekvést, de az olyat, ami nem marad észrevétlen. Azt szeretnénk, ha lennénk „valakik”, és nem vesznénk bele a névtelenségbe, ha a nevünk
minél több embernek mondana valamit."

"Ezenkívül az érvényesülés fő jelentéstartalma a növekedés, a valódi növekedés, ahelyett, hogy gólyalábakra állnánk. Azt jelenti, hogy belülről nyújtózunk felfelé és a nemesebb felé. Ráadásul magában foglalja az önbecsülést is, azt, hogy kibékülünk saját lelkiismeretünkkel."

"Manapság azonban a cselekvést és következményeit a könnyen szerzett siker rózsaszín szemüvegén keresztül látják: érvényesülni kell, ki kell emelkedni a többiek közül, csakhogy nem számít, hogy feladatainkat jól végezzük-e, elég, ha ennek látszatát keltjük. "

Delia Steinberg Guzmán
Az Új Akropolisz nemzetközi elnöke

http://www.ujakropolisz.hu/cikk/ervenyesules